Personal

Dacă viața ar avea buton de Undo

Sursa foto: pinterest.com

Dintre toate funcțiile (dacă pot să zic așa) programelor computerizate, cea de Undo este de departe preferata mea. Rapidă, intuitivă și eficientă – acestea sunt adjectivele prin care o pot descrie. E de ajuns un singur click pentru a anula o linie trasată greșit ori o frază scrisă, și a reveni instant în punctul în care te aflai înainte de respectiva acțiune. Iar asta nu e tot.

Oricât de penibil ar suna, pentru mine funcția de Undo s-a dovedit a fi cu adevărat salvatoare atunci când am fost nevoită să lucrez cu un program despre care nu știam nimic și căruia i-am dedicat săptămâni la rând pentru a-l învăța. Ei bine, acest buton-minune mi-a reinstaurat calmul interior ori de câte ori credeam că totul e pierdut și că nu mai este nicio posibilitate de a îndrepta greșeala făcută.

Așa mi-a încolțit în minte perspectiva unei vieți în care am avea un buton de Undo pentru toate lucrurile pe care le-am face. Mă tot întreb cum ar fi dacă ni s-ar da posibilitatea de a anula un reproș adresat unui om drag într-un moment tulbure. Un cuvânt negativ menit să murdărească imaginea cuiva, un pas făcut în direcția greșită ori o alegere care, pe termen lung, se convertește într-una neprofitabilă în raport cu fericirea simțiță.

Poate doar așa greutatea regretelor ce ne apasă pe suflet s-ar micșora semnificativ. Poate conștiința ne-ar mustra mai puțin, iar seara am așterne capul pe pernă mai liniștiți. Nu știu dacă un buton de anulare ne-ar transforma automat în oameni mai buni, dar poate că nu ar mai exista o tensiune atât de mare între noi și ceilalți. Poate că astfel am începe să zâmbim mai des și să ne trăim viața în înțelegere, atât cu cei din jurul nostru, dar mai ales cu noi înșine.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *